Onze diensten


Spuitwerk herstellen: Bij Motor Paint Zuidplas maken we zoveel mogelijk gebruik van originele kleuren, stickers en stripings. Als u uw brommer/motor in originele kleurschakering wilt laten spuiten dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een eigen mengmachine waar we elke kleur kunnen maken die u wenst. Ook voor oldtimers kunt u bij ons terecht. Onze leverancier biedt de mogelijkheid om oude kleuren tm de jaren 40 te leveren in een oud laksysteem!

Custom painting: Ook kunt u bij ons terecht voor custom painting. We hebben ruime ervaren ook in het spuiten van “Candy colors” en  “Cameleon colors” en kunnen met alle voorkomende laksystemen overweg. Ook kunt u bijvoorbeeld alleen de tank of kuip laten spuiten wat al een heel ander effect kan geven! We denken graag met u mee ook voor een vrijblijvend advies!

Polijsten: Krassen in, of op de lak van je motor-brommer zijn snel gemaakt. Denk eens aan een tak die langs je kuip glijdt, of een tas die je tank schampt. Wanneer dit soort schades alleen aan de bovenste laag van de lak hebben aangetast, dan zijn deze vaak eenvoudig te herstellen. Wij hoeven in sommige gevallen niet eens spuitwerk toe te passen en kunnen de beschadiging polijsten. We gebruiken hiervoor hoogwaardige producten van “Mafra.”

Uitdeuken zonder spuiten: Wanneer er een deukje in uw tank zit en er geen lakschade te zien is, kunnen wij met deze techniek uw tank weer netjes maken. Naast dat het minder kost is de tank weer snel gereed. De originele lak van uw tank blijft behouden en het herstel is volgens het uitdeuken zonder spuiten methode een stuk voordeliger dan wanneer de tank na herstel gespoten moet worden.

Velgenreparatie: Velgen reparatie nodig? Indien u schade heeft aan uw velgen – kleine deuken, krassen of aanslag – die bijdragen aan de uitstraling, comfort en veilheid van uw brommer/motor, wilt u dit zo snel mogelijk laten repareren. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Iedere vorm van beschadigde velgen kunnen we vakkundig repareren. Het materiaal of grootte maakt hierbij niets uit: lichtmetalen velgen repareren, aluminium velg reparatie. Voor het richten van velgen werken we samen met richtspecialist: “Van der Wouden Techniek”.  Wilt u een ander kleurtje op u velgen, meerdere kleuren, een andere kleur rand, uw velgen ontroesten? Ook dit kunnen we voor u doen. Velgen reparatie wordt dankzij de nieuwste technieken efficiënt, vakkundig en snel uitgevoerd.

Poeder coaten: Poeder coaten behoort ook tot de optie van herstellen van velgen en frame. Daarom werken wij nauw samen met een gespecialiseerd poedercoat bedrijf. Een belangrijk punt is wel dat de poeder coat methode niet overal kan worden toegepast. Het te poeder coaten object moet namelijk hittebestendig zijn. Dit vanwege de hoge temperaturen die nodig zijn om het poeder te smelten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kuipdelen & spuiten: Schade aan de kuipdelen of kappen van een motor is een doorn in het oog, maar gelukkig in veel gevallen goed te repareren en vervolgens te spuiten. De kappen/kuipdelen zijn vaak gemaakt van kunststof. MPZ is gespecialiseerd in het repareren en spuiten van kunststof motoronderdelen. Met de meest moderne technieken en middelen is er na de reparatie aan de buitenkant (naar wens ook aan de binnenkant ) van het kuipdeel niets meer van de schade te zien. Zelfs een scheur of gat is te repareren, en een ontbrekend deel is te reconstrueren.

Motortank spuiten Als de tank van je motor beschadigd is vraagt het om kennis en expertise om dit weer in originele staat te herstellen. Door de juiste hersteltechnieken te gebruiken is het mogelijk een tank er weer als nieuw uit te laten zien.

Een motortank spuiten is meer dan alleen maar een nieuwe kleur aanbrengen. Veel tanks zijn voorzien van stickers of van special design. De stickers op een tank zitten nagenoeg altijd onder de blanke lak. Wij kunnen alle originele stickers en biezen die op de tank zijn aangebracht weer terugbrengen naar de originele staat. Een gerepareerde tank is dan ook niet meer te onderscheiden van een origineel exemplaar!

Remklauw spuiten Gespoten remklauwen zijn dé finishing touch voor je motor. De klauwen kunnen in elke gewenste kleur gespoten worden.

Wil je de remklauwen in de zelfde kleur als de motor ontvangen wij graag de kleurcode van de motor. Informeer naar de mogelijkheden en kosten.

Embleem spuitenEen eigen ontwerp of een bestaand embleem personaliseren? Bij MPZ is dat mogelijk. Wij werken samen met een vakkundig beletteraar  “Pittig belettering”, waardoor we custom en naar het origineel nagemaakte embleems kunnen leveren. Ook stripings in alle mogelijke variaties spuiten wij op uw motor. Alles natuurlijk voorzien van een mooie blanke lak laag! De prijzen voor het spuiten van een embleem zijn afhankelijk de grote en aantal kleuren. Vraag daarom een vrijblijvende offerte op Motor Paint Zuidplas. Wij denken graag met je mee.

 Frame/vork richtenVoor het richten en repareren van motorframes, in zowel staal als aluminium of magnesium kunt u ook bij ons terecht. We werken hiervoor samen met Vander OWuden richttechniek. Zij zijn uitgerust met de modernste Dataliner richtbank met Laser uitlijning en voor oldtimers hebben zij een speciale Cellete richtbank. Ook verbogen vorkpoten kunnen wij weer voor u recht maken

Restauratie Heeft u een klassieke motor die u weer als nieuw wilt opbouwen? Wij spuiten uw motor zodat ie er weer als nieuw uit komt te zien. 

Custom build: Ook voor custom projecten kan je bij MPZ terecht. Neem contact met ons op wat je wensen zijn, wij denken graag met je mee!

(Race)fietsen: Heeft u fiets schade? Of wilt u gewoon een ander kleurtje? Ook met carbon frames weten wij raad. Uw fiets is snel weer hersteld en strak in de lak!